V bratislavskom Ružinove vznikne športovisko pre žiakov aj verejnosť

09.10.2012 Bratislava

Bratislava 9. októbra (TASR) - Bratislavská mestská časť Ružinov sa chystá modernizovať športový areál Základnej školy na Nevädzovej ulici. Zámer schválilo miestne zastupiteľstvo ešte koncom septembra. V kombinácii so susedným Areálom netradičných športov tak vznikne bohatý priestor na loptové hry či atletiku.

Ako TASR informovala ružinovská hovorkyňa Miroslava Štrosová, hlavnou zmenou bude výmena antukovej bežeckej dráhy za moderný a odolnejší tartan. Rekonštrukciou prejde aj oplotenie, vznikne nový vstup do areálu, pre potreby futbalového ihriska obnovia trávnik a vybudujú tiež nové doskočisko pre skok do diaľky a plochu pre cvičenie s popruhmi.

Vybudovaná bude podľa hovorkyne tiež príprava pre osvetlenie ihriska a na pitnú fontánku, vnútroareálový chodník a nainštalujú sa vešiaky pre športovcov. Areál bude slúžiť žiakom základnej školy aj širokej verejnosti.

Samospráva vyhlásila na realizáciu rekonštrukcie areálu verejnú súťaž. "Maximálna suma, ktorú do revitalizácie plánujeme investovať, je 238.000 eur. Verím, že sumu sa podarí ešte znížiť vďaka elektronickej aukcii," vysvetľuje postup obstarávania starosta Ružinova Dušan Pekár. Tento rok podľa jeho slov samospráva ušetrila na podobných aukciách už viac ako 64.000 eur. "Ružinov je dlhodobo známy dobrou občianskou vybavenosťou, no aj tú musíme obnovovať," dodal.

Areál na Nevädzovej nie je jediný, ktorý chcú v Ružinove vynoviť. Druhým by mal byť priestor Základnej školy na Kulíškovej ulici, ktorého revitalizáciu prisľúbil zaplatiť súkromný investor ako vynútenú investíciu.
 

Vyberte región